Miért hívj profi sminkest az esküvődre?

Tapasztalataim szerint a legtöbb nőnek már jóval azelőtt van elképzelése az esküvőjéről, mint hogy egyáltalán eljegyeznék. Ki ne álmodozna időnként arról, hogy milyen ruhában mondja majd ki az „igen”-t élete párjának, vagy hogy hol lesz majd az esküvő? A menyasszonyi smink és frizura viszont valahogy mindig háttérbe szorul, mintha kevésbé lenne érdekes, hogy hogyan nézünk ki életünk egyik legfontosabb napján. Ha kezd már kissé szűkössé válni a keret, a sminkes és a fodrász az, akin a legtöbb menyasszony spórolni kezd, vagy egyszerűen csak legyint egyet… Majd a barátnőm megcsinálja, ő úgyis olyan szépen sminkeli ki magát.
Természetesen mindenki maga dönt ebben a kérdésben, mégis fontosnak érzem, hogy megírjam a gondolataimat, tapasztalataimat ebben a kérdésben.


Vallomás: profi sminkes vagyok, az esküvői sminkemet mégse magamnak készítettem

Izgultál már valaha amiatt, hogy egy jeles eseményen a lehető legjobb formádat akartad hozni, de elbizonytalanodtál a végeredményt illetően?! Próbáltál már remegő kézzel tusvonalat húzni, vagy műszempillát feltenni?! Volt, hogy elkéstél ezek miatt valahonnan?! Ha csak egy kérdésre is igennel válaszoltál, akkor megértesz.
Az esküvő túl fontos ahhoz, hogy kísérletezz, hogy a véletlenre bízd magadat, hogy egy elrontott smink miatt aggódj. Nem mondom, hogy összedől a világ, ha nem lesz teljesen szimmetrikus a cicaszemed, vagy ha kilóg egy rakoncátlan tincs a hajadból. Azt viszont tudom, hogy egy profi szakember nyugodt, magabiztos kezei között szépülni öröm. Hidd el, hogy mi, akik már sok-sok esküvői készülődést átéltünk, pontosan tudjuk mikor van szükséged egy kis szünetre, mikor kell nyugtatni és felvidítani, és hogy mikor kell elkezdeni aggódni :) Igen, többek között ezért is fizetsz meg minket.


Tévhit: fotóra erősebb smink kell

Sokat hallom ezt menyasszonyoktól, de még sminkesektől is. Az igazság az, hogy a fotókon a smink ugyanolyan, mint amilyen a valóságban. Ez azonban nem jelenti azt, hogy fotóra ugyanúgy kell sminkelni, mint a hétköznapokon, vagy egy divatfotózásra, forgatásra. Egy esküvőn az összes médium jelen van. Gondolj csak bele, jól kell kinézned élőben, hogy a férjed megismerjen az oltárnál. Jól kell kinézned a profi fotókon és videókon, hiszen ezeket fogod mutogatni az unokáidnak is. És jól kell kinézned a násznép által készített mobilos képeken is, hiszen azok általában instant kerülnek fel az internetre. Ez bizony kihívások elé állítja még a profi sminkeseket is, hiszen nagyon vékony a határ a túl kevés és a túl sok között, arról nem is beszélve, hogy tudnunk kell, hogy egyes anyagok hogy viselkednek vakufényben, tűző napon, esetleg szemerkélő esőben.
Igen, máshogy kell sminkelni egy esküvőre. De ez nem a te gondod, hiszen mi profi sminkesként tudjuk, hogy a fényviszonyok valószínűleg nem lesznek ideálisak. Tudjuk, hogy főleg egész alakos, vagy annál nagyobb kivágású képek fognak készülni, ahol az arc és a szemek elveszhetnek, ha nincsenek megfelelően kiemelve. De tudjuk azt is, hogy a túl sok, nem megfelelően felvitt fekete szín öregíteni fog, és megkeményíti a tekintetet. Tudjuk, hogy egy esküvőre kell a púder, de tudjuk azt is, hogyan vigyük fel úgy, hogy ne „vakoljuk” le az arcot. Tudjuk, hogy maga az anyag mit sem ér, ha nem értő kezek használják.
Te is tudod?
 

Ha Te is magabiztos, tapasztalt kezek között szépülnél az esküvődön, akkor kérj egyedi árajánlatot tőlünk!